Home Over ons Referenties Contact Login 06 55 20 86 21
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

GMP

GMP+Een goede manier van produceren


Van A tot Z vastgelegd hoe een product is samengesteld en geproduceerd. Good Manufacturing Practice (GMP) in combinatie met de Plus, wat staat voor de toevoeging van de HACCP norm, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Kort samengevat is de GMP+ om de kwaliteit en veiligheid in de gehele voedselketen te kunnen garanderen.

Productie.

GMP+ staat voor Good Manufacturing Practice Plus. Het is een kwaliteitsborgingsysteem dat zich richt op de productie van diervoeder en aanverwante producten. GMP+ certificering is belangrijk voor bedrijven die actief zijn in de diervoedersector en die willen aantonen dat zij voldoen aan hoge normen voor voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid.

GMP+ certificering omvat verschillende aspecten van diervoederproductie, waaronder:

 1. Grondstoffenbeheer: Controle over de kwaliteit van grondstoffen die worden gebruikt in diervoederproducten, inclusief inkoop, opslag en verwerking.
 2. Productieprocessen: Garanderen van hygiënische en veilige productieomstandigheden om verontreiniging te voorkomen en de kwaliteit van diervoeder te waarborgen.
 3. Kwaliteitscontrole: Implementatie van procedures voor het testen en controleren van diervoeder op kwaliteit, samenstelling en veiligheid.
 4. Traceerbaarheid: Het vermogen om de herkomst van grondstoffen en de productiestappen van diervoeder te traceren door middel van gedocumenteerde processen.
 5. Training en personeel: Zorgen dat personeel getraind is in GMP+ normen en procedures om de naleving ervan te waarborgen.

Bedrijven die GMP+ gecertificeerd zijn, kunnen hiermee aantonen dat ze voldoen aan internationale normen voor diervoederproductie en dat ze zich inzetten voor continue verbetering van hun processen. Dit kan hun concurrentiepositie versterken, het vertrouwen van klanten vergroten en voldoen aan wettelijke vereisten met betrekking tot voedselveiligheid en kwaliteit.

Handel en Opslag.

GMP+ Handel en Opslag is een certificeringsschema dat zich richt op de kwaliteitsborging van handels- en opslagactiviteiten in de diervoedersector. Net als bij GMP+ productiecertificering is het doel ervan om de voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid van diervoeder en aanverwante producten te waarborgen.

De GMP+ Handel en Opslag normen omvatten verschillende aspecten van de diervoederhandel en -opslag, waaronder:

 1. Op- en overslag: Procedures en richtlijnen voor het veilig en hygiënisch opslaan van diervoeder en grondstoffen, met aandacht voor risicobeheersing en voorkoming van verontreiniging.
 2. Transport: Richtlijnen voor het veilig en hygiënisch transporteren van diervoeder en grondstoffen, inclusief het beheersen van transportcondities en het minimaliseren van risico’s tijdens het transportproces.
 3. Kwaliteitscontrole: Procedures voor het testen en controleren van diervoeder en grondstoffen op kwaliteit, samenstelling en veiligheid, zowel bij ontvangst als tijdens opslag.
 4. Traceerbaarheid: Het vastleggen van gegevens en het bijhouden van documentatie om de herkomst van diervoeder en grondstoffen te kunnen traceren, evenals de verschillende stappen in de handels- en opslagketen.
 5. Risicobeheer en calamiteitenplanning: Het opstellen van plannen en procedures om risico’s te identificeren, te beheersen en te minimaliseren, evenals het voorbereid zijn op mogelijke noodsituaties of calamiteiten.

GMP+ Handel en Opslag certificering is belangrijk voor bedrijven die betrokken zijn bij de handel en opslag van diervoeder en grondstoffen, zoals distributiecentra, opslagfaciliteiten, transportbedrijven en handelsbedrijven. Het biedt hen een erkend kwaliteitsborgingsysteem waarmee ze kunnen voldoen aan internationale normen en verwachtingen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit kan hun geloofwaardigheid versterken, het vertrouwen van klanten vergroten en voldoen aan wettelijke vereisten in de diervoedersector.

Transport.

GMP+ Transport is een certificeringsschema dat specifiek gericht is op de kwaliteitsborging van transportactiviteiten in de diervoedersector. Het richt zich op het waarborgen van voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid gedurende het transportproces van diervoeder en aanverwante producten.

De normen van GMP+ Transport omvatten verschillende aspecten van diervoedertransport, waaronder:

 1. Reinheid en hygiëne: Richtlijnen voor het schoonhouden en desinfecteren van transportmiddelen, zoals vrachtwagens, containers of schepen, om verontreiniging te voorkomen en de kwaliteit van diervoeder te waarborgen.
 2. Laden en lossen: Procedures voor het veilig en hygiënisch laden en lossen van diervoeder en grondstoffen, met aandacht voor het minimaliseren van risico’s op vervuiling, morsen of contaminatie.
 3. Transportcondities: Richtlijnen voor het handhaven van geschikte transportcondities, zoals temperatuur, vochtigheid en ventilatie, om de kwaliteit en houdbaarheid van diervoeder te behouden tijdens transport.
 4. Reiniging en desinfectie: Voorschriften voor het reinigen en desinfecteren van transportmiddelen tussen verschillende ladingen om kruisbesmetting te voorkomen en de integriteit van diervoeder te waarborgen.
 5. Documentatie en traceerbaarheid: Het bijhouden van nauwkeurige documentatie en registraties met betrekking tot het transportproces, inclusief informatie over de herkomst van diervoeder, transportroutes, verwerkte ladingen en andere relevante gegevens om traceerbaarheid te waarborgen.

GMP+ Transport certificering is van belang voor transportbedrijven, expediteurs en andere betrokken partijen die diervoeder en grondstoffen vervoeren. Het biedt hen een erkend kwaliteitsborgingsysteem waarmee ze kunnen voldoen aan internationale normen en verwachtingen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit tijdens het transportproces. Dit kan hun reputatie versterken, het vertrouwen van klanten vergroten en voldoen aan wettelijke vereisten in de diervoedersector.


Vraag nu meer informatie op.

Ben je geïnteresseerd in onze eigen wijze van dienstverlening en heb je behoefte aan ondersteuning op het gebied van de GMP+? Treed vrijblijvend in contact met ons op om advies en/ of vragen met betrekking tot ISO certificeringen te bespreken.

Telefonisch zijn we bereikbaar op 06 55 20 86 21 of stuur uw e-mailbericht naar info@ruudster.nl

© 2024 RUUDSTER. Quality Improvement. Made by Helemaal de bom.