Home Over ons Referenties Contact Login 06 55 20 86 21
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Iso

IsoInternationale Organisatie voor Standaardisatie


Vele mensen zijn bekend met de term ISO, althans dat is wat wij ervaren op de werkvloer. Voor ons een belangrijke reden om ISO als speerpunt op te nemen en te gebruiken als kapstok. Een groot deel van onze dienstverlening is gebaseerd op normen en richtlijnen, van conformeren tot certificeren.

De ISO is een internationale organisatie die in samenwerking met 163 landen normen opstelt. Er zijn vele ISO normen en in principe als je een norm kan lezen valt deze te implementeren waar samen werken de sleutel tot succes is. Een klein aantal ISO normen heeft onze expertise en daar kunnen we jullie probleemloos bij (verder) helpen.

NEN-EN-ISO9001

De norm voor kwaliteitsmanagement én de norm die wij hanteren als fundering voor (bijna) elke organisatie met of zonder certificeringsdoel. De inrichting van ons MMS kent de 9001 als richtlijn.

NEN-EN-ISO 14001

De norm voor milieumanagemen

NEN-EN-ISO19600

De norm voor compliance management. Zowel normen als andere toepassingen vragen in meer of mindere mate om compliance management. Denk bijvoorbeeld aan de RI&E. Hoe bewaak je als organisatie al die wet- en regelgeving die van toepassing is. In combinatie met de afname van ons MMS bewaken wij voor jullie de van toepassing zijnde wet- en regelgeving om mede het vraagstuk met betrekking tot compliance te verzorgen.

NEN-EN-ISO22000

De norm voor voedselveiligheid.

NEN-EN-ISO26000

De Nederlandse norm die als richtlijn dient voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. Beter bekend als MVO.

NEN-EN-ISO27001

De norm met betrekking tot managementsystemen voor informatiebeveiliging.

NEN-EN-ISO45001

Met de oprichting van de OHSAS 18001 wist men al direct dat deze vervangen werd door een ISO standaard. De ISO 45001 wordt de norm voor gezondheid en veiligheid op het werk. Dat is wat ons betreft het platform wat concreet aansluit op onze missie en visie.

NEN-EN-ISO50001

ISO 50001 is een internationale standaard voor Energiemanagementsystemen (EnMS). Het biedt organisaties een raamwerk om energiebeheer op te zetten, te implementeren, te onderhouden en te verbeteren, waardoor ze de energie-efficiëntie kunnen verbeteren, kosten kunnen verlagen en duurzaamheid kunnen bevorderen. De standaard werd voor het eerst gepubliceerd door de International Organization for Standardization (ISO) in 2011 en is sindsdien herzien om de relevantie en effectiviteit ervan te waarborgen.

ISO 50001 is bedoeld voor organisaties van alle groottes en sectoren, waaronder commerciële, industriële en publieke sector entiteiten. Het legt eisen vast voor het opstellen van een energiebeleid, het identificeren van significante energiegebruiken, het stellen van energiedoelstellingen en -doelen, het implementeren van actieplannen om die doelen te bereiken, en het continu monitoren en verbeteren van de energieprestaties.

Door ISO 50001 te implementeren, kunnen organisaties het energiegebruik systematisch beheren, mogelijkheden voor energie-efficiëntieverbeteringen identificeren, en hun toewijding tonen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en klimaatverandering aan te pakken. Bovendien kan certificering volgens ISO 50001 door een geaccrediteerd certificeringsinstantie externe validatie bieden van de inspanningen van een organisatie op het gebied van energiebeheer.


Vraag nu meer informatie op.

Ben je geïnteresseerd in onze eigen wijze dienstverlening maar staat jullie ISO norm niet vermeld? Geen zorgen, treed vrijblijvend in contact met ons op om advies en/ of vragen met betrekking tot ISO certificeringen te bespreken.

Telefonisch zijn we bereikbaar op 06 55 20 86 21 of stuur uw e-mailbericht naar info@ruudster.nl

Neem contact op
© 2024 RUUDSTER. Quality Improvement. Made by Helemaal de bom.