Home Over ons Referenties Contact Login 06 55 20 86 21
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

VCA

VCAVeiligheid, Gezondheid en Milieu checklist


Met de certificeerbare checklist kun je aantonen dat veiligheid, gezondheid en milieu beheerst is tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Mocht certificeren niet direct de voorkeur hebben kunnen we er stap voor stap met elkaar aan werken dat jullie je conformeren aan de checklist. Daarmee brengen we het veiligheidsbewustzijn naar een hoger niveau.

VCA Bedrijfscertificering.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificeringssysteem dat bedrijven in de Nederlandse industrie en bouwsector helpt bij het beheersen van VGM-risico’s op de werkvloer. Een VCA-certificering toont aan dat een bedrijf voldoet aan bepaalde normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van organisaties om aan de vereisten te voldoen die nodig zijn om een VCA-certificering te behalen. Wij adviseren over veiligheidsprocedures, gezondheids- en milieubeleid, het opstellen van documentatie en het bieden van trainingen om ervoor te zorgen dat werknemers op de hoogte zijn van veiligheidsprotocollen.

VCA Persoonscertificering.

Wij bieden de medewerkers de mogelijkheid om de persoonscertificeringen te behalen volgens de VCA-normen. Wij bieden trainingen, cursussen en begeleiding aan personen die werkzaam zijn in sectoren zoals de bouw, industrie en techniek, en die hun kennis en vaardigheden willen aantonen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

De VCA persoonscertificering is gericht op individuele werknemers en biedt een manier om aan te tonen dat zij over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om veilig te werken en risico’s op de werkplek te beheersen. Dit kan belangrijk zijn voor bijvoorbeeld aannemers, technici, monteurs en andere professionals die werkzaamheden uitvoeren waarbij veiligheid een cruciale rol speelt.

Werkplekinspecties.

In ons MMS ontwikkelen we een webformulier die geïnspireerd is op jullie organisatie. Een eerste inspectie is de nulmeting en de start waar onze gezamenlijke doelen op gebaseerd worden. Met een vaste frequentie voeren we aangekondigd en / of onaangekondigd inspecties uit om het veilig & gezond werken te bevorderen en de doelen te behalen.

Informatie aangaande de inspecties wordt realtime en visueel aangeboden op een dashboard met een persoonlijke login.

Toolboxmeetings.

Gebaseerd op de output van de werkplekinspecties en de bijbehorende doelen stemmen we toolboxen af op jullie organisatie zodat ze kort, bondig en zinvol zijn en aansluiten op de wens der gedachte. Doeltreffende toolboxen geven herkenbaarheid en geven effectiviteit. We doen een toolbox niet omdat het moet, we doen het omdat het zinvol is.

Incidentmanagement.

Alle soorten incidenten die plaats (kunnen) vinden brengen we in kaart en onderzoeken we. We hebben een meldsysteem ontwikkeld die laagdrempelig is om in te vullen en na invulling wordt doorgezet voor verder onderzoek. Dat geeft inzicht in eventuele trendontwikkelingen. Met deze gedachte worden incidenten leermomenten en creëren we gelegenheid tot het terugdringen van verzuim.


Vraag nu meer informatie op.

Voor o.a. Braanker Logistics, TWS Benelux, Cargo Care Solutions verzorgen wij de functie KVGM-Coördinator en dragen wij onder andere zorg voor diverse VCA aspecten zoals werkplekinspecties, bedrijfseigen voorlichting, audits en incidentmanagement wat georganiseerd, gedigitaliseerd en grotendeels geautomatiseerd is in ons Merlin Management Systeem.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om advies en / of vragen met betrekking tot VCA te bespreken.

Telefonisch zijn we bereikbaar op 06 55 20 86 21 of stuur uw e-mailbericht naar info@ruudster.nl

 

Neem contact op
© 2024 RUUDSTER. Quality Improvement. Made by Helemaal de bom.